ZÝMĒ

Celestino Gaspari, som i dag driver vingården Zýme i San Pietro di Cariano i hjertet af Valpolicella Classico, er opvokset med vin, og der har gennem hele hans lange karriere været en lige linje – en higen og søgen efter at frembringe det ypperligste indenfor vinproduktion i Veneto regionen.

Han startede med at arbejde på sin fars vingård i det østlige Veneto i Val d’ Illasi i 1970’erne. Siden gik vejen fordi den gamle nestor i Veneto, Guiseppe Quintarelli. Det var her, at Celestino lærte vinkunstnens magi. Det var både ånd- og håndarbejde af højeste klasse efter de gamle traditioner. Dette samarbejde stod på i 11 år fra 1986 – 1987. Da Celestino forlod Guiseppe var det nu også hans svigerfar, han sagde farvel til, idet Celestino var blevet gift med Guiseppes yngste datter.

Herefter fungerede Celestino som vinkonsulent og arbejdede i de efterfølgende år med bl.a Villa Monteleone og Tenuta Sant´ Antonio, med hvem han samarbejdede i 8 år.

I 2003 startede han vingården “Zýmē”, hvilket er det græske ord for gær. Selve vinproduktionen startede dog allerede i 1999. Zýmē oprettede Celestino Gaspari sammen med to andre vinfolk fra Veneto, men i dag er det Celestino, som er ene mand på kommandobroen.

De vine som Celestino Gaspari producerer i dag, er et udtryk for den fantastiske viden, han har tilegnet sig gennem sit konsulentarbejde med vin. Han har arbejdet over hele Veneto, og ved derfor nøjagtigt hvilke konditioner, der skal til, for at få det ypperligste frem i hver enkelt druesort. Han er heller ikke bange for at gå nye og uprøvede veje med fx vine med 15 forskellige druesorter! Kig forbi i vinbutikken og spørg efter Harlequin eller Kairos.

OMRÅDE

Veneto

VINE

Harlequin, Kairos, Amarone, Valpolicella