Vine med gode historier
vores udvalg af drikkevarer
Vores vinudvalg kan bedst betegnes med et ord som nysgerrig med en lille smule traditionelt. Vi elsker at prøve nyt, nye druer, nye lande og områder, er noget vi konstant opsøger. Lige som de forskellige metoder at dyrke vinen på er interessant. Derfor er det også rigtig svært at begrænse sig i butikken og baren.
Vores udvalg skifter naturligvis også efter årstiden. Vi søger konstant efter nye og spændende vine, nogle bliver købt igennem vores rigtig gode danske samarbejds-partnere der, lige som os selv, har en kæmpe passion for at viderebringe
historien fra vinbonden til vores kunder.
Udover vin vil du også kunne finde Whisky, Rom, Gin, Snaps mm. De har alle det til fælles at de er dansk produceret. Der bliver lavet så meget spiritus i Danmark i en høj kvalitet og netop dette vil vi gerne støtte.
Vi har naturligvis også produkter uden alkohol, du kan finde gin, vin, bobler, sodavand med mere.
Albino Rocca, Barbaresco DOCG100% Nebbiolo. Barbaresco kommer fra MGA Meruzzano, den del der tilhører San Rocco Seno d’Elvio, nu en del af kommunen Alba, og druer fra relativt unge planter fra flere andre cru’er. Man ønsker at fremstille en finessepræget Barbaresco med en typetro karakter, og en klassisk rosenfloralitet. Gæringstemperaturen får ikke lov at komme højere end 30-31 grader celsius og bottilagringen lader en ren, uforvansket frugt træde frem, idet druens primære kvaliteter spiller førsteviolin. Vinen afløser på mange måder den tidligere Barbaresco fra unge planter, der blev fremstillet første gang i 2001, fra MGA Montersino, men som for første gang i 2013 er etiketteret med cru-navn. Vinen indløser forventningen om en elegant, nuanceret Barbaresco med et klassisk udtryk og rigelig fascinationskraft |
300DKK |
Apollonio, Terragnolo100% Primitivo. Primitivo Terragnolo er et klasseeksempel på hvordan Primitivo skal smage. Der er kælet for detaljen i enhver henseende og Apollonio formår år efter år, at lave en både kompleks og velstruktureret Primitivo. Med druer fra både egne marker og dygtige under-leverandører, så skabes der en helt igennem fantastisk kvalitet, som andre producenter i regionen misunder. Der bydes på saft, kraft og intensitet – alt sammen pakket ind i en perfekt balance og med vedholdende smag. Vinen er godt krydret, men blød og passer perfekt til grillet kød af forskellig art og især vildtretter harmonerer fortræffeligt |
150DKK |
Bibbiano, Chianti Classico Gran Selezione100% Sangiovese. Chianti Classico Vigne di Montornello er nu ophøjet til Gran Selezione og fremstilles af 100% Sangiovese, hovedsageligt af ”undergrenen” piccolo, der er vidt udbredt i Chianti, mens top-Chianti’en fremstilles af Sangiovese Grosso, som eksempelvis kendes fra Montalcino. Druerne kommer fra Montornello og håndhøstes typisk i slutningen af september og begyndelsen af oktober. Denne Chianti er niveauet over den i øvrigt meget fine Riserva hos Bibbiano og her er tale om en ganske komplet vin med stor egenart og udtryksfuldhed. Den åbenbarer et fuldt spektrum af klassiske Sangiovese-træk, med typiske aromatiske kvaliteter og en skøn, smagsfylde med nerve og smidige tanniner, der giver vinen en fløjlsagtig tekstur. Denne Chianti er nænsomt afstemt med træ, således at frugten ikke maskeres og med dekantering fremkommer et attraktivt præg af underskov i vinen. |
350DKK |
Brigaldara Ripasso Superiore40% Corvina, 20% Rondinella & 10% Øvrige lokale druer fra Veneto Et forrygende glas Ripasso som bare imponerer hver gang. Herligt krydret med klare noter fra Amarone-kvaset, der bliver anvendt til den ekstra gæring. Saftig og kompleks Ripasso fremstillet på 40% Corvina, 20% Rondinella & 10% Øvrige lokale druer fra Veneto. 2. Gæringen er foregået over 5 dage på ""druekvaset"" af husets Amarone produktion. Brigaldaras vine er fyldige men ikke overgjorte, komplekse og saftige. Der benytte både små og store fade i produktionen. Ripasso er betegnelsen for en fremstillingsmetode, der er indført i DOC-regulativet, der således muliggør at lave en Ripasso della Valpolicella DOC. Brigaldaras Ripasso fremstilles ved, at en traditionelt vinificeret Valpolicella får lov at gære endnu en gang (ripassare), på druekvaset fra en Amarone. Dette druekvas har et højt sukkerindhold, som et resultat af den tørreproces, der gennem dehydrering forvandler fuldmodne druer til rosiner. Denne gæringsproces tager hos Brigaldara ca. 5 dage og giver den friske Valpolicella et karakteristisk og særligt ”appassimento”-præg med typiske noter af tørrede frugter, en særlig ”speziatura” eller krydring og en mere udtalt struktur. Vinens næse udvikles betydeligt ved flaskelagring og for unge vines vedkommende, ved iltning på en karaffel. Brigaldara mestrer en sikker og attraktiv fortolkning af denne populære vintype, der står sig godt alene, men også i gastronomiske sammenhænge. |
200DKK |
Harewood, Flux V100% Pinot Noir. Her er det Pinot Noir-stokke fra udvalgte kloner fra Dijon, der opnår klassisk burgundisk kompleksitet, med en vidunderlig animalsk næse og en naturvinsagtig struktur. Aromatiske kirsebær og ribs i næsen, lakrids, tobak og blød vanilje fra fadet. Elegance på flaske |
250DKK |
Koenig, Cabernet Sauvignon 2008100% Cabernet Sauvignon. Duft og aroma af solbær, kirsebær, cedertræ og vanilje.En dejligvin, med masser af solbær, kirsebær, kardemomme, cedertræ samt en glat vanilje og kaffe smag. Prøv vine med en filet mignon ledsaget af hvidløg, mash kartofler og rosmarin duftende svampe. Desuden passer vine til bl.a. en gang bøf stroganoff, bøffer af oksekød, lam og mellem kraftige oste. |
450DKK |
Koenig, Cabernet Sauvignon/Syrah 2012Cabernet Sauvgnon / Syrah - 50% Cabernet Sauvignon & 50% Syrah. En fantastisk vin med aroma af sorte blommer, tobak, lakrids og chokolade med antydninger af egetræ. Fyldig, krydret, smag af solbær og brombær der giver vinen en saftig fylde som kulminerer i en lang fyldendt finish. |
425DKK |
Koenig, Cuvee Amelia Reserve SyrahCuvee Amelia Syrah - 95% Syrah & 5% Viognier. Denne Syrah Reserve er en fantastisk fyldig vin med aroma af brombær, anis, sorte blommer og masser af egetræ giver vinen saft og kraft som kulminerer i en lang fyldendt finish. Passer til retter med Lammekød, grillet kød af alle slags, stegt svinekød, gryderetter, vildtkød og i det hele taget retter med masser af sort peber og urter |
525DKK |
Koenig, Syrah 2016Syrah - 95% Syrah & 5% Viognier. Aroma af sorte blommer, tobak, lakrids og chokolade med antydninger af egetræ. Fyldig, krydret, brombær smag der blander sig med Syrah's naturlige saftige fylde som kulminerer i en lang fuldendt finish. Snake River Valley området minder meget om klima forholdene i Rhone |
350DKK |
Manincor, Schiava Der Keil100% Schiava. Schiava eller Vernatsch kaldes også Trollinger i Tyskland, og dækker over et betydeligt sammensurium af blå druer, der nyder stor udbredelse i Alto Adige og Trentino, hvor den har været dyrket i hvert fald siden 1300-tallet, og den kan i de lykkeligste tilfælde yde lette, charmerende og elegante, relativt lyse vine med stor drikbarhed. Typisk er indholdet af tannin og syre moderat. Manincors version kommer fra gamle planter og har mere karakter og dybde end de fleste, men har stadig en stor og umiddelbar appel. Den anprises også ofte for sine noter af mandler og vi finder mindelser om pæoner. Med sin blide struktur og friske, læskende og generøse karakter er den let at drikke alene, men er absolut også gastronomisk velegnet. |
250DKK |
Morgante Nero d'Avola100% Nero d'avola. "Morgantes basisversion af Nero d’Avola overgik fra at være IGT til at være DOC fra og med årgang 2012. Druerne nyder godt af velventilerede marker og den relativt høje temperaturforskel mellem nat og dag og der tilstræbes et ganske højt niveau for denne vin, der produktionsmæssigt er særdeles betydningsfuld for vineriet og som derfor fungerer som et slags visitkort. Det er en vin med en livlig karakter, fuld af sol og varme, men også med en præcision i udtrykket, der formidler Nero d’Avolas dyder på en både ærlig og harmonisk måde. Således opleves en stor sammensathed, drikbarhed og frugtbetoning, kombineret med en rig smagsfylde og mild og balancerende tanninstruktur: Sicilien serveret i et glas." |
150DKK |
Sokol Blosser Dundee HillsPinot Noir fra Oregon. Aroma og smag af sort te, hindbær og lækre kirsebær. En Pinot Noir, der leder tankerne mod de franske Pinot'er fra Bourgogne. |
350DKK |
Thistledown, Cunning Plan ShirazShiraz. Cunning Plan er en studie i at gøre mindst muligt overhovedet. For når udgangspunktet er nærved perfekte druer, handler det bare om at få dem i gæringskarret og vente. Frugt så ren som uskylden selv, duft af kræge, sollune brombær og anis. Som at bide i en fuldmoden blomme. |
300DKK |
Thistledown, She's Electric Old Vine GrenacheGrenache. Grenache er en forunderlig drue, når den gror på gamle stokke. Æterisk, fin og let med den form for dybde og elegance, kendere kalder ’burgundisk’. En af de sjældne vine, man kan sidde og dufte til en hel aften. Tranebærsaft, vilde moreller og sandeltræ i duften. Ulfiltreret og håndholdt. Lagret på brugte fade. |
450DKK |
Leese-Fitch Pinot NoirLeese Fitch Pinot Noir er en meget velafbalanceret Pinot med de rette mængder af syre og frugt. I aromaen er der; knust granatæble, friske kirsebær og timian. I munden er der søde tranebær, hindbær-tærte, Vanillie og hints af blodappelsin. Eftersmagen er indbydende og kompleks med urtede toner, afrundet af muskatnød og vanillie. |
150DKK |
Chronic Purple ParadiseZinfandel (78%), Petit Sirah (9%), Syrah (7%), Grenache (6%) Mørke, modne kirsebær, friske, sprøde jordbær, samt chokolade og vanilje. En 'pleaser-vin', men med Petit Sirah og Syrah som bidrager med en struktur som man normalt ikke finder i en Zinfandel-vin. |
200DKK |
Fabrice Gasnier "Vieilles Vignes"Biodynamisk Cabernet Franc fra Loire. Mama mia, det er godt, mørkt med læder, og frugtigt med små røde bær, åben, kan tygges, lang, blød og klar. |
160DKK |
Pardon Fleurie100% Gamay. En dejlig frugtig og fyldig vin fra den feminine Cru i Beaujolais, Fleurie. Den byder på en duft af viol og smagsnoter af mørke bær såsom brombær og solbær. Fremragende petanquevin. |
200DKK |
Cascina Castlet Barbera d'Asti DOCG100% Barbera. Klassisk, charmerende Barbera, som kun laves i ca. 4500 flasker. Tør, frisk vin med høj syre og god fylde. Druetypisk med masser af modne kirsebær, røde og sorte skovbær, og en smule fadpræg. Prøv den til grillet lyst eller mørkt kød, charcuteri eller lette oste. |
150DKK |
Munia Especial Toro Tempranillo100% Tempranillo. 100 år gamle vinstokke. Munia Espeical har en flot og dyb rubinrød farve med et lilla skær. Duften er ufattelig intens og kompleks og har virkelig fået meget dybde fra den lange lagring med noter af mørke bær, læder, figner, cedertræ og tobak. Når man smager vinen, fornemmer man hurtigt de tydelige tanniner, men også en overvældende fyldig frugtsmag, som giver rødvinen struktur. Ud over mørk frugt (der stadig er fremherskende), går man på smagsopdagelse i et væld af nuancer som, læder, ristet kaffe og tobak. |
300DKK |
Cascina Castlet Uceline100% Uvalino. Det er en druesort som stort set var uddød men som Cascina Castlet har genopdaget og genopdyrket. Og nu er muligheden for at prøve denne ældgamle, sjældne, fantastiske drue, som engang kun var forbeholdt de aller rigeste og vinbondens nærmeste familie. Storladen, kompleks med masser af fylde og varme. Masser af tanniner, modne mørke bær, krydret og med lidt sødme. God til grillmad. |
275DKK |
Leese-Fitch Sauvignon BlancSauvignon Blanc fra Californien. Lækker frisk syre med citrus anmasse, nyslået græs og lækker mineralitet. |
150DKK |
Chronic Stone FoxPicpoul, Grenache blanc, Viognier. En smag af pære, let ristet kokosnød og citronskald udvikler sig til fyldige lag af sprød stenfrugter og slående mineralitet. |
225DKK |
Koenig Vineyards, ChardonnayChardonnay – 100% Chardonnay. Vinen har en cremet konsistens afbalanceret smukke citron-lignende aroma og ægte Chardonnay smag, forstærket af vanille fra egetræs aldring. |
300DKK |
Koenig Vineyards, ViognierViognier. En lækker Rhone inspireret viognier af modne druer med stor surhedsgrad. Den Viognier har masser af drue og frodige, tropiske smag. Den er koldt gæret for at bevare sine frugtsmag, og er modnet i rustfrit ståltank i knap et år. |
200DKK |
Koenig Vineyards, Dry RieslingRiesling fra Idaho. Denne Riesling er en rigtig god efterligne de store Rieslings fra den Tyske Pfalz region. Har en lys tropiske frugtsmag, blomsteragtig bouquet og frodige aroma af abrikoser og ferskner |
275DKK |
Eschenhof Holzer AltweingartenGrüner Veltliner. Med smag af moden pære, grapefrugt og friske blomster. |
150DKK |
Eschenhof Holzer GoldbergGrüner Veltliner. Mineralsk med fyldig krop. Frisk syre, der tilsammen giver en kompleks og lækker vin |
175DKK |
Eschenhof Holzer Green Archer v.1Grüner Veltliner. Kompleks, fyldig og en dejlig smag af grønne æbler. |
225DKK |
Eschenhof Holzer Green Archer v.2Grüner Veltliner. Et forsøg på at lave Icewine i 2015, hvor den rette temperatur desværre udeblev, så druerne røg på fad i stedet og 3 år senere var det blevet til en vanvittig kompleks, fyldig og delikat hvidvin |
225DKK |
Manincor, Rés. della Contessa60% Pinot Bianco, 30% Chardonnay & 10% Sauvignon Blanc. Reserve della Contessa er en usædvanlig vellykket blanding af tre forskellige druesorter. Pinot Blanc, Sauvignon Blanc og Chardonnay. 2/3 af druerne kommer fra lokaliteten Liebeneich ved Terlano og resten fra marken Campan ved Kaltern. Druerne forenes til en appellerende tør hvidvin af stor harmoni, med en nuanceret og imødekommende ren primærfrugtighed, skøn raffineret smagsfylde og en dejlig spændstighed og livlighed i munden. Vinen er et godt eksempel på en typisk og meget vellavet Alto Adige hvidvin, med sit kølige og friske, læskende udtryk og med tilstrækkelig karakter til at fascinere og udfordre sanserne. |
200DKK |
Morgante Bianco di Morgante100% Nero d’Avola. Bianco di Morgante er en hvidvin, fremstillet af sorte druer, som etiketten angiver – den laves på Nero d’Avola, hvis frugtkød er farveløst, men ikke smagløst, og ved at vinen gæres uden skindkontakt, og derved undgås det udtræk af anthocyaniner eller farvestoffer fra skindet, der ellers ville have givet en rød vin. Dermed er vinen en demonstration af druens spændevidde. Druerne høstes i begyndelsen af september, fra køligere marker, der ligger 450-550 moh, hvilket giver en hvidvin med et lidt mere svalt udtryk og større friskhed, nerve og saftighed, en hvidvin, der med Morgantes egne ord er både gådefuld og uventet. Overraskende er det også at finde en let, men attraktiv saltsmag i vinens afslutning. |
130DKK |
Pieropan La Rocca Soave100% Garganega. La Rocca -enkelt marken ligger på Monte Rocchetta bakken, lige neden for middelalderborgen, bygget af Scaligeri-familien i Soave. Mikroklimaet i marken giver vinen en helt speciel aroma og en distinkt smag. Druerne høstes når de er meget modne, nogle gange helt hen i slutningen af oktober. Det giver en enorm kompleksitet og aromatiske kvaliteter til vinen. 1978 – årgangen er den første af La Rocca som enkeltmark. Der er en fantastisk balance mellem den fine syre og den behagelige fedme, som fremkommer ved den nænsomme fadlagring. Pieropan har ingen intentioner om at lave en fadbasse, men søger derimod en mere elegant, finessefyldt og druetypisk karakter. Det lykkes til fulde og vinen er ganske sansebevægende og appellerende og passer især godt til fiskeretter med lette til mellem fede fisk. |
300DKK |
Thistledown, The Great Escape ChardonnayChardonnay. Køligt udtryk, skrånende marker, næringsfattig jord. The Great Escape skal kæmpe for sagen og det kan duftes og smages. Sprød, æblet, kridtet i duften og lagret på gamle fade eller beton, så det ranke udtryk ikke forstyrres. En smuk citrusfanfare af en vin. |
300DKK |
Sokol Blosser ChardonnayChardonnay. Dundee Hills Estate Chardonnay er en elegant og fyldig hvidvin med duft af lemongræs og grønne æbler. På palletten vil du opleve lækre smage af frisk pære, hvid fersken, muskatnød og en smule toast. |
300DKK |
Studier Riesling100% Riesling. Klassisk Riesling med dominerende noter af grønne æbler, fersken og citrus. Fin syre og en smule mineralitet balancerer flot sødmen og gør dette til en særdeles drikkevenlig vin, nok også derfor at de laver den i 1L flasker. Prøv den til krydret mad eller under en parasol. |
150DKK |
Christine Pröstler Silvaner100% Silvaner. En tør og frisk Silvaner med noter af melon, grønne æbler, og citrusfrugter. Christine har sin egen vingård i Franken hvor hun arbejder ud fra et biodynamisk synspunkt og hendes vine er tilmed certificeret veganske. |
150DKK |
Cuatro Rayas Azymbre Verdejo"100% Verdejo. Med sin friske mineralske smag får du med Cuatro Rayas Verdejo en elegant hvidvin, som efterlader en sprød eftersmag og en forfriskende fornemmelse. Svag gylden farve med grønne antydninger og energisk fylde af frugter. De mange nuancer holder sig længe i munden og slutter med en sprød og forfriskende fornemmelse. Hvidvinen er lagret på ståltønder i 3 måneder og vinen er fremstillet af 100% Verdejo-druer. Druerne kommer fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 35 år. Vinmarkerne ligger i ca. 750 meters højde i området Rueda i det nordvestlige Spanien. Vinmarkerne ligger i ca. 750 meters højde. De ca. 2600 solskinstimer om året sikrer en optimal modning af druerne og de kolde nætter er med til at bevare en fin frisk syre i vinen" |
150DKK |
Weingut Weber Riesling100% Riesling. Kølig og frisk Riesling med noter af grønne æbler, citrus og fersken. Mineralsk med en god af velbalanceret syre. Prøv den til fisk eller skaldyr. |
150DKK |
Weingut Weber Grauer BurgunderDelikat hvidvin lavet på 100% Grauer Burgunder, eller bedre kendt som Pinot Gris. Duften og smag har noter af pærer, ananas, citrusfrugt, rosiner og andre tørrede frugter. Vinen er saftig, velsmagende og frugtig. Prøv vinen til lyst kød, fisk og skaldyr |
150DKK |
Studier Heroldrebe Rosé100% Heroldrebe. En vin som egner sig helt perfekt til terrassen eller et spil petanque med vennerne. Den kommer i en liter, fordi det er det absolut mindste man har lyst til at drikke. Læskende, let sødlig vin med noter af jordbær og roser. |
150DKK |
Cascina Castlet Vino RosatoBarbera & Nebbiolo. Vinen er en blød kirsebærrød farve med et lilla skær. Duften er frisk og behagelig med blomster- og frugtnoter, herunder hindbær, jordbær og solbær. Smagen er tør, delikat, elegant og velstruktureret. Det er forstærket af en lang aromatisk finish. I ganen er vinen afbalanceret og udpræget frisk, med fine tanniner bidrager til dens lange finish. Prøv den til din yndlingspizza eller pastaret. |
125DKK |
Andersen Winery, Ben A SolbærSolbærsorten "Ben Alder" danner grundlag for denne charmerende sødlige mousserende vin med 9,2% alkohol, der er lavet efter samme metode, som man bruger i Champagne, og hvis forgænger vandt medaljer ved IFC 2016 og Pommes D'or i Frankfurt. Ben A har en klar, rød kulør og forfriskende sødmefyldte solbæraromaer. I smagen har den sødmefyldte bærtoner, en blød, delikat og behagelig mousse og en forfriskende syre. En suveræn og atypisk ledsager til frugtdesserter, kager og risalamande. |
250DKK |
Andersen Winery, Ingrid Æble"Ingrid er fremstillet af sent høstede danske ingridmarieæbler. I det nordiske klima har ingridmarieæblet optimale betingelser. Temperaturforskellene mellem de kølige nætter og de lange lyse dage, giver æblet en lang modningstid, som udvikler en fantastisk aroma og en helt unik syreprofil. Mosten er gæret vinteren over ved lav temperatur, hvorefter vinen er gæret anden gang på flaske, for til sidst at lagre i minimum 15 måneder før frigivelse." |
250DKK |
Andersen Winery, Discovery ÆbleDiscover er en mousserende æblevin (2,2 % Vol.). Den fremstilles på danske discovery æbler. Discover serveres bl.a. på Michelin-restauranterne Geranium og Kong Hans og den vandt guld til IFC 2017. Den har ligeledes vundet medalje ved Tysklands største messe for frugtvin. Vinen er lavet på samme måde, som man laver champagne. Den lys-gule farve efterfølges af ret intens duft af vinens sødmefyldte æbler. Den er uhyggeligt letdrikkelige, sødmefyldt og charmerende. En mousserende vin, der både vil overraske og charmere flertallet! |
200DKK |
Vincent Charlot Le Fruit de ma Passion55% Pinot Meunier, 15% Pinot Noir & 30% Chardonnay Frugten i denne vin er helt fremme, med saft og kraft, potens og vildskab, strukturen er vild, moden og cremet og det hele holdes på plads af smertelige mineralske bid og masser af jordbund og kalk. Det er anderledes skum det her, men det er netop det der gør det så fandens lækkert. Lagret 10 måneder på fad. Selvfølgelig uden indblanding af alt muligt snavs og endeligt flasket uden tilsætning af snavs. Vinene sikres med en lille knivspids svovl. Ingen malolaktisk gæring, ingen filtrering, ingenting! Dosage = 0 g/l Degoreret maj 2020. |
400DKK |
Vincent Charlot Micheline Tanneux 201270% Chardonnay & 30% Pinot Noir Mejeri, fed og cremet næse med flot integreret fad, fersken- og vaniljeyoughurt, men også kalk, citrus og ""gær"" i form af enorm dybde og kompleksitet! Fed, cremet og fyldig i munden, rund og blød - dog skarp og insisterende syre, masser af frugt og tekstur. Kærtegnede og fræk! |
475DKK |
Gloria Ferrer Blanc De NoirsEfter vores mening den bedste boble-producent i USA. Lavet på den gode traditionelle champagnemetoder, håndhøstede Pinot Noir druer, hvor selvfølgelig kun de bedste er udvalgt til denne vin. Dyb gylden farve og en frugtig smag med bløde toner af modne bær, fersken, jordbær og æble. Lækre friske bobler med en lille sødme, der afbalancerer det hele. |
225DKK |
Gloria Ferrer Blanc de BlancsBløde toner af citrus, appelsin, grønne æbler og med et strejf af vanilje. Let gylden farve. Lækker mousse fra boblerne. |
250DKK |
Gloria Ferrer Brut RoséHåndhøstede Chardonnay og Pinot Noir druer. Pinot Noir-druen bidrager med elegante frugtaromaer og er perfekt akkompagneret af et lille touch af Chardonnay, der giver sprød syre, hvilket fuldender vinen. Smuk rosa-pink farve, med kraftige bobler der prikker dejligt på tungen. |
250DKK |
Gloria Ferrer Demi SecGloria Ferrer Demi Sec er lavet af fantastiske, håndplukkede Chardonnay-druer. Vinen har lagret i 20 måneder for at opnå en dyb kompleksitet. Resultatet er en læskende og sofistikeret sparkling wine, der flyder over med lækre noter af grønne æbler, honning, melon og citrus. Doseret med sukker, der gør vinen sød uden at det tager overhånd. |
250DKK |
Pardon Cremant de BourgogneChardonnay. Pardon & Fils er hurtigt blevet en af vores egne favorithuse. De laver fantasiske vine af høj kvalitet til meget overkommelige priser. Denne Cremant er lavet på Chardonnay og er oplagt som aperifit eller blot til fest og fejringer. Den er frisk, sprød og frugtig med elegante bobler og en floral finish. |
175DKK |
Pardon Cremant de Bourgogne RoséPinot Noir, Gamay og en smule Chardonnay. Pardon & Fils er hurtigt blevet en af vores egne favorithuse. De laver fantasiske vine af høj kvalitet til meget overkommelige priser. Denne Cremant er overraskende god til grillmad og vil også gøre sig godt til en varm sommerdag. Den byder på masser af frugt med overvejende noter af hindbær og ribs. |
175DKK |
Cascina Castlet Moscato d'Asti DOCG100% Moscato. En flot Moscato som både er let og forfriskende med en balanceret syre/sødme, som gør at den ikke virker alt for sød, som meget andet Asti. Noter af fersken, pærer, honning, lime og grapefrugt. Prøv den til en sød dessert eller til en stærk krydret indisk ret. |
150DKK |
Chapelle-Chambertin Grand Cru 2000 NoëllatPinot Noir. Stor Grand Cru fra Noëllat. Moden og elegant Bourgogne. |
2500DKK |
Chateau Leoville Poyferré 2. Cru56% Cabernet Sauvignon, 34% Merlot, 7% Petit Verdot & 3% Cabernet Franc. Château Léoville-Poyferré blev til i 1840 efter at den store Léoville-ejendom var blevet delt i mindre ejendomme i kølvandet af den franske revolution, og allerede i 1855 blev den medtaget som 2. Cru i den nye klassifikation af Bordeaux’ bedste vine. Familien Poyferré beholdt ejendommen indtil 1865, hvor familien af økonomiske årsager var nødt til at afstå slottet. I de følgende 55 år var det derefter familierne Erlanger og Lalande, der ejede Léoville-Poyferré. De nuværende ejere, familien Cuverlier, kom til i 1920. Familien var en vigtig købmandsfamilie med rødder i Nordfrankrig. I mange år har slottet ikke formået at leve op til sin status som 2. Cru Classé. Men alt blev ændret fra 1979, hvor Didier Cuvelier tog over. Han har udviklet slottet og vinen til en af de bedste i Bordeaux. Château Léoville-Poyferrés vinmarker ligger helt ideelt i Saint-Julien på det grusede plateau, der skråner ned mod Girondefloden. Dette er en af de allerbedste placeringer i hele regionen. Og med de helt rette investeringer i udstyr og i arbejdet i markerne, har Didier Cuvelier næsten ikke kunnet undgå at skabe en af de mest klare stjerner på Bordeaux’ vinhimmel. Allerede i starten af 1980´erne stod det klart, at arbejdet og investeringer havde båret frugt. Slottet frigav nogle fantastiske vine, og har gjort det lige siden. |
1600DKK |
Chateau Pontet-Canet 5. Cru65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 3% Cabernet Franc and 2% Petit Verdot. Fantastisk! En helt utrolig aroma af hindbær, crème de cassis, tobaksblade, en fin mineralitet og en smule blyant, som for mange vil være et kendetegn hos vine fra Pauillac. Fyldig og opulent, rund og nærmest sexet med flotte, saftige og modne tanniner, der slynger sig om mørke kirsebær, blommer, tobak og lavendel. |
2000DKK |
Chevreux-Bournazel, La Parcelle100% Pinot Meunier Lagret 34 måneder på fad. Selvfølgelig uden indblanding af alt muligt snavs og endeligt flasket uden tilsætning af snavs. Ingen malolaktisk gæring, ingen filtrering, ingenting! Stephanie Chevreux er skolelærer, altså lærer i plantebeskæring og Julien Bournazel er gammel markarbejder igennem de seneste 25 år. De blev overtalt til at overtage en lille mark Julien har passet for en gammel bonde, biodynamisk dyrket, hvilket den fortsætter med at være - selvfølgelig! |
750DKK |
Collard-Picard Archives Millésimée 2002Stor Champagne fra 2002. Lagret 18 måneder sur-lie på gæren på egetræsfade. 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir. |
1600DKK |
Collard-Picard Cuveé Prestige Essential 2008Chardonnay, Pinot Noir, Meunier. Stor champagne fra kongeåret 2008. Modne frugter, bær og toast. Har en fin syre og elegante bobler. Super velafbalanceret Champagne fra øverste hylde. |
850DKK |
Giuseppe Quintarelli, Amarone della Valpolicella 1993Vingård med absolut kult- og heltestatus. Håndværk med status af kunst! Quintarelli skaber, hvad der erkaldt ""Italiens Romanée-Conti"" og Verona's Yquem"". 2-4 hl/hkt - måske verdens laveste udbytte. Alt håndlaves af Bepi selv, og mængderne er mikroskopiske. Amarone er Bepi's heltevin. Kun de bedste druer, meget lang tørring og gæring, 7 år i eg. Udødelig. ""Den ultimative Amarone harmoni. En drøm og bevis på den sublime Amarone som en af Verdens store vine |
4500DKK |
Jonathan Maltus, Le DomeBestående af 80% Cabernet Franc og 20% Merlot, den dybe granat-lilla farvet 2015 Le Dome har en overdådig parfume af violer, sort skovkage, roser og rød marmelade med lavendel, krydderkage og jord. Le Dôme er vinen som har fået 100 Parker point. Vinen er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af ""garagiste"" principper. Le Dôme er en blanding af 80% Cab. Franc og 20% Merlot. Druerne høstes med lavt udbytte og maks 4 klasser druer pr. stok. Terroir er sand med jernholdig jord og sydvendt skråning. Dette giver en fantastisk dræning og får stokken til at søge væde langt nede i jorden. Efter høst gæres vinen i træfade efter at have gennemgået en ekstrem kold maceration. 2 gæring finder sted i nye franske fade. LE DOME er Cabernet Franc dreven i ordets bogstaveligste forstand. Selv når vi taler chateauer som Cheval Blanc og Angelus |
2800DKK |
Jonathan Maltus, Vieux Chateau Mazerat35% CABERNET FRANC, 65% MERLOT. Vieux Chateau Mazerat er Jonathan Maltus’ andenvin, lige efter majestætiske Le Dôme, der har ramt de magiske 100 Robert Parker-point. Dog er der ikke meget ’lillebror’ over Mazerat. Anmeldelserne taler deres tydelig sprog - det her er stor og unik vin, på alle tænkelige måder. Selve marken til Le Dôme blev købt i 1996 af Vieux Chateau Mazerat, da den ene af de to bedre, der ejede marken gik bort. Man splittede simpelthen marken i 2, og dermed blev Le Dôme født. 12 år senere gik den anden bror også bort og Maltus købte anden halvdel af Vieux Chateau Mazerat-marken uden tøven. Terroiret er altså fuldstændig ens på de 2 marker, men man valgte ikke at slå dem sammen. |
1500DKK |
Montepeloso Gabbro 2012100% Cabernet Sauvignon Gabbro er Fabios 100% Cabernet Sauvignon fra gamle stokke, der har slået rod dybt i det kystnære terroir. Majestætisk og dyb som Kierkegaard. Vinen er produceret i et varmt år, der har givet fuldmodne cabernet-druer og en vin, der emmer af mørk frugt, vilde urter og tobak fra Havanas gamle cigarrullehaller. |
1200DKK |
Montepeloso Nardo 201650% Montepulciano, 45% Sangiovese, 5% Marselan Fabio Chiarelotto er en vinfilosof, der går sine egne veje. Mens de fleste af Maremmas producenter gerne dyrker i dalen, klatrer Fabio op ad skråningerne, hvor vinene får uhørt mineralitet, nerve og liv på et helt andet niveau. De lerede, fossilerede jorde har han beplantet med både Sangiovese, Alicante, Montepulciano, Cabernet Sauvignon og Marselan og blandingen skifter mellem hans forskellige vine fra år til år. Fabio er en upcoming star i området og hans vine er stadig regulære kup ift nabogården Tua Ritas 100-pointsvine. Fabio siger: ""Our approach to viticulture is organic but we are not certified. we never use herbicides. |
800DKK |
Rion, Echezeaux Grand Cru 2017Pinot Noit. Euforisk Echezeaux Grand Cru. Rions flagskib - og dét siger ikke så lidt. Mørke tunge bær, skovbund, animalske kostaldsnoter, eukalyptus, røg, tobak og læder. Bred og fyldig mund, med dybde og tyngde, men uden nogensinde at miste renheden og elegancen. Vibrerende syre, faste tanniner og lang finish. Vidner om en af de helt store årgange til at lægge i kælderen. |
1700DKK |
Toro Albala, PX 1946Ualmindelig kraftfuld både i næsen og smagen. Fuld af umami, sød kanel, julekager, kamfer, benzin, lemongræs, chokolade og smør. Både sød og på en eller anden måde saltet. |
2500DKK |
Dal Forno Amarone della Valpolicella 200060 % Corvina, 20 % Rondinella, 10 % Croatina & 10 % Oseleta. Dal Forno er kongen af Amarone. Dal Forno er, af de fleste, anerkendt som den ultimative producent af Amarone, hver eneste af de 10.000 flasker han producerer om året er små kunstværker. Romano Dal Forno er 4. genereration af en vinavlerfamilie. Dal Fornos vinmarker er beskedne 14 hektarer, dertil kommer dog 8 hektar, som han lejer af sin svoger. Vinstokkene står tæt, helt op til 12.000 vinstokke per ha. Dal Forno anvender selvfølgelig ”green harvest” og det, tilsammen med tørring af druerne, betyder at en vinstok kun producerer 400 gram druer. Vinmarkerne ligger i midten Val d’Illasi-dalen øst for Verona og dermed ikke i Valpolicella Classico området. Vinmarkerne er beplantet med 60 % Corvina, 20 % Rondinella og 20 % Croatina. Til dem der mener at Dal Fornos vine er for koncentrerede svarer han blot ” det er som at kritisere en Ferrari for at kunne køre for stærkt”. Gæringsprocessen foregår i temperaturstyrede ståltanke cirka 28 grader. Efterfølgende lagres vinen i ny barriques i 18 måneder, hvor en ny gæring proces begynder. Lagring i barriques er i 36 måneder. |
8000DKK |
Thistledown, The Charming Man Old Vine GrenacheGrenache. Sorte frugter, med dybe rige krydderier med strejf af violer, mineraler og sorte kirsebær. |
800DKK |
Thistledown, Bachelor's Block ShirazBarossa er kendt for Australiens mest intense shiraz-vine, power frem for finesse. Giles og Fergal går i den modsatte retning og insisterer på, at deres druer fra Ebenezer-blokken kan med sin jernholdige jord levere vin med enestående elegance med vilde urter, solmættede brombær, bålrøg og mynte. En regulær legende med et langt liv foran sig. |
800DKK |
Nervi Conterno, Vigna Valferana 2014Spanna. Vigna Valfarna kommer fra den såkaldte jerndal i Gattinara. Ganske lys, granatrød farve. Næsen udvikler stor aromatisk skønhed med markant Nebbiolo-karakter. Her er smidige tanniner og en præcis, luksuriøs sødme i munden og det er en harmonisk vin af slående elegance. |
1000DKK |
Jacquelin-Vaudoisey Pommard 2002100% Pinot Noir. Pommard er en landsby i Bourgogne, der ligger i Cote d'Or mellem Beaune og Volnay. Vinene herfra er ofte mørkere og kraftigere end hvad man normalt forbinder med Pinot Noir fra Bourgogne. Pommard har derfor ofte godt af nogle år på langs, hvor de kraftige tanniner blødgøres. |
900DKK |
E. Pira & Figli Barolo Mosconi 2016100% Nebbiolo fra den legendariske årgang 2016 i Piemonte. Kraftfuld og maskulin, men samtidig elegant. I næsen eukalyptus, friske krydderurter og sorte kirsebær. Saftig og elegant smag med blomme og en antydning af lys chokolade. |
900DKK |
Gilles Brzezinski, Saint-Aubin 1. Cru "Murgers des Dents de Chiens" 1999100% Chardonnay. Premier Cru fra Saint Aubin, som er den lille, lidt oversete nabo til kommunerne Puligny- og Chassange Montrachet. Forvent moden tropisk frugt- og citrus, masser af smør og god mundfylde. |
800DKK |
Se vores anmeldelser fra glade kunder
Hyggeligt sted - hvis man skal ud med vennerne
Et hyggeligt sted Med mulighed for en masse lækker vin En dejlig portion Tapas Og selvfølgelig at spille petanque Lokalet er godt belyst og med stemningsmusik i baggrunden Personalet er venlige og behjælpelig med at finde en god vin der passer til smag
Kanon hyggelig stemning, god betjening og lækkert udvalg af vine 🍷
Very nice place for a team event with great atmosphere. We did not eat anything, we stayed with wine and petanque. Good selection of wines and the petanque games are quite fun also. There is a single and a double petanque terrain, both fairly good size. They serve tapas but not sure how good they are.
så hyggelig en perle midt i byen. En skam tiden går så stærkt
Super hyggelig stemning og søde mennesker ved baren
Spændene vine og øl. Fin service, og god stemning
Super hyggeligt sted og dejligt med et større udbud af alkoholfri drikke😃
Super god oplevelse! Her er det muligt både at købe vin og snacks, spille petanque (til billige penge) samt sidde og hygge med brætspil bagefter. Jeg var positivt overrasket.
Ganske fin. Den 5. Stjerne vil kræve flere petanque baner