3 petanquebaner midt i Aarhus

Glæd dig til petanque i vores vin & petanquebar

 

Vi glæder os til at byde dig indenfor i vores petanquebar til den ultimative petanque-oplevelse, hvor du kan kombinere indendørs petanque med et godt glas vin og en lækker tapastallerken. Uanset om du er en erfaren petanquespiller eller en nybegynder, der ønsker at prøve noget nyt og spændende, lover vi, at du nok skal få en sjov oplevelse i vores petanquebar.

Priser på bane leje

Hverdage

150,- pr. 55 min. pr. bane inklusiv petanquekugler
Tirsdag: 16:00 – 22:00
Onsdag: 16:00 – 22:00
Torsdag: 11:00 – 23:00

Weekend

250,- pr. 55 min. pr. bane inklusiv petanquekugler
Fredag: 11:00 – 24:00
Lørdag: 11:00 – 24:00

Lej en bane i 55 min

Man kan spille op til 6 personer á gangen på én bane, det er dog tilladt at være flere tilknyttet. Skriv eller ring til os hvis man er i tvivl.

Fra: 150 DKK

pr. bane inklusiv petanquekugler

Lej begge baner i 55 min

12 personer kan spille på en gang på 2 baner (2 x 3 mod 3), det er muligt at være flere, men giv os gerne besked inden.

Fra: 300 DKK

Pakker

Skal I eksempelvis holde polterabend? Så skal der naturligvis sables champagne.

Læs mere om de forskellige pakker

Fra: 500DKK

fra

Hvad går petanque ud på?

Petanque går ganske enkelt ud på at komme tættest på den mindre målkugle ‘grisen’. Inden spillets start placeres ringen udenfor banen. Det er den, man skal stå i, når man kaster, og den må ikke flyttes, når først den er placeret. Herefter trækker holdene lod om, hvem der starter. Det startende hold kaster først grisen og derefter den første petanquekugle. Dernæst kaster det andet hold deres kugler, indtil de ligger tættest på grisen, og så går turen tilbage til det første hold.

Når den sidste kugle er kastet, skal man tælle point. Det er kun det hold, som ligger tættest på grisen, som får point, og der gives et point per kugle, som ligger nærmere grisen end modstanderes nærmeste kugle.

Det hold, der først når til 13 point, har vundet kampen.

Grisen og kuglen

Rammes grisen, men bliver på banen, fortsætter spillet med grisens nye position. Det er også tilladt, og en god idé, at ramme modstanderens kugler. Trærammen, linjer og andet udenfor banen er døde områder dvs. rammer en kugle disse, så dør den og udgår af spillet. Man får den tilbage i næste spil. Rammer grisen et dødt område, så dør spillet og en ny runde påbegyndes.

 

HOLD:

Der spilles altid i to hold mod hinanden: TRIPPEL spilles tre mod tre med to kugler hver. DUBBEL spilles to mod to med tre kugler hver. SINGLE spilles en mod en med tre kugler hver.

TEKNIK:

Kuglen i hånden og knoerne opad. Det giver en god kontrol, mulighed for backspin, og det ser lækkert ud. Man kan også vælge at “bowle” med håndfladen opad, men det er ilde set og grimt.

TAKTIK:

Det handler ikke blot om at komme nærmest kuglen, men også om at gøre udgangspunktet så svært for modstanderen som muligt. “Guards” er petanquekugler, som placeres foran sine egne kugler eller foran grisen, så det er vanskeligt for modstanderen at få sine kugler tæt på uden at ramme disse. Så prøv at lægge en kugle så tæt på grisen som muligt, og derefter placér guards foran denne.

Det er ikke blot på banen, at man får brug for taktik. Spillet udenfor er lige så vigtigt. Så tøv ikke med at give “gode” råd til modstanderen, skål lige inden der skal kastes, påpeg at snørebåndet er gået op – alle kneb gælder.

I TVIVL OM REGLERNE?

Bare rolig. Hos Vin & Petanque står vi altid klar til at hjælpe dig og dit hold med at forklare reglerne, hvis I skulle blive i tvivl. Book en petanquebane og prøv indendørs petanque i vores hyggelige petanquebar lige nedenfor. Se hvilke vine, du skal kombinere dit petanquespil med i vores vinmenu.

Se vores anmeldelser fra glade kunder