3 petanquebaner midt i Aarhus

Priser på bane leje

Hverdage

150,- pr. 55 min. pr. bane inklusiv petanquekugler
Tirsdag: 13:00 – 22:00
Onsdag: 13:00 – 22:00
Torsdag: 13:00 – 22:00

Weekend

250,- pr. 55 min. pr. bane inklusiv petanquekugler
Fredag: 12:00 – 22:00
Lørdag: 12:00 – 22:00

Lej en bane i 55 min

Man kan spille op til 6 personer á gangen på én bane, det er dog tilladt at være flere tilknyttet. Skriv eller ring til os hvis man er i tvivl.

Fra: 150 DKK

pr. bane inklusiv petanquekugler

Lej begge baner i 55 min

12 personer kan spille på en gang på 2 baner (2 x 3 mod 3), det er muligt at være flere, men giv os gerne besked inden.

Fra: 300 DKK

Pakker

Skal I eksempelvis holde polterabend? Så skal der naturligvis sables champagne.

Læs mere om de forskellige pakker

Fra: 500DKK

fra

petanque reglerne kort fortalt

Petanque går ganske enkelt ud på at komme tættest på grisen. Inden spillets start placeres ringen udenfor banen. Det er den man skal stå i når man kaster og den må ikke flyttes når først den er placeret. Herefter trækker holdene lod om hvem der starter. Det startende hold kaster først grisen og derefter den første kugle. Dernæst kaster det andet hold deres kugler indtil de ligger tættest grisen, også går turen tilbage til det første hold.

Når den sidste kugler er kastet, skal man tælle point. Det er kun det hold som ligger tættest grisen som får point og der gives et point per kugle som ligger nærmere grisen end modstanderes nærmeste kugle.

Det hold der først når til 13 point, har vundet kampen.

 

Grisen og kuglen

Rammes grisen men bliver på banen, fortsætter spillet med grisens nye position. Det er også tilladt, og en god idé, at ramme modstanderens kugler. Trærammen, linjer og andet udenfor banen er døde områder dvs. rammer en kugle disse, så dør den og udgår af spillet. Man får den tilbage i næste spil. Rammer grisen et dødt område, så dør spillet og en nye runde påbegyndes.

 

Hold:

Der spilles altid i to hold mod hinanden: TRIPPEL spilles tre mod tre med to kugler hver. DUBBEL spilles to mod to med tre kugler hver. SINGEL spille en mod en med tre kugler hver

 

Teknik:

Kuglen i hånden og knoerne opad. Det giver en god kontrol, mulighed for backspin og det ser lækkert ud. Man kan også vælge at “bowle”, med håndfladen opad men det er ilde set og grimt.

 

Taktik:

Det handler ikke blot om at komme nærmest kuglen men også om at gøre udgangspunktet så svært for modstanderen som muligt. “Guards” er kugler som er placeres foran sine egne kugler eller foran grisen, så det er vanskeligt for modstanderen at få sine kugler tæt på uden at ramme disse. Så prøv at ligge en kugle så tæt på grisen som muligt og derefter placér guards foran denne.

Det er ikke blot på banen at man får brug for taktik. Spillet udenfor er lige så vigtigt. Så tøv ikke med at give “gode” råd til modstanderen, skål lige inden der skal kastes, påpeg at snørebåndet er gået op – alle knep gælder.

 

Se vores anmeldelser fra glade kunder