Vores favoritvine

Kan du anbefale en vin? Hvad er din fortrukne vin? To spørgsmål som hyppigt bliver stillet i baren. Men blandt mere end 300 forskellige vine, som alle er udvalgt til at være på vores hylder blandt tusindevis af andre vine, er der ikke bare én favorit. De er jo i sagens natur allerede favoritter og kan derfor alle anbefales.

Ind imellem falder vi dog over vine der adskiller sig markant fra andre og det er oftest dem vi anbefaler, når vi bliver presset til at udpege én enkelt favoritvin. Men svaret kan variere afhængig af samtalens natur selvfølgelig. Er emnet eksempelvis naturvin vil favoritvinen ganske givet være en anden end hvis emnet oversøiske vine.

Jeg vil ikke nævne min favoritvin, for det kan jeg simpelthen ikke. Men jeg har nogle vine som jeg kan fremhæve som store vinoplevelser og helt sikkert vine man ikke bliver skuffet over.

Til en messe for italienske vine, efter at have smagt +30 forskellige vine, stod jeg med en vin i hånden som langt overskyggede alle andre vine jeg havde smagt den dag. Der er tale om en Chardonnay (med en lille smule Viognier og Sauvignon Blanc), fra producenten Manincor, som helt tog fusen på mig. Sophie, som vinen hedder, er ikke uden grund en af deres topvine. Abrikos er det første der møder en, skarpt forfulgt af honning og elegant afsluttet af smør. Fyldig, elegant og på alle måde en stor vin, der både kan sammenlignes og konkurrere med store vine fra Bourgogne.